Studieresa till New England, USA, 20-25 mars 2023

Hantverkslaboratoriet bjuder in medlemmar i Stolpverk Norden till studieresa till New England, USA med tema "timber frame"

Studieresa till New England, USA, 20-25 mars 2023
Pixley Hill Barn, Stockbridge, MA - ett möjligt besöksmål på studieresa till New England, USA, 20-25 mars 2023

Nu kommer ett tillfälle att vara med på en intressant studieresa där traditionellt amerikanskt stolpverk står i fokus. Inbjudan kommer från Hantverkslaboratoriet och riktar sig till medlemmar i föreningen Stolpverk Norden och branschföreningen Byggnadsvårdsföretagen.

Hantverkslaboratoriet - Dacapo

I samarbete med Jack Sobon och TTRAG-gruppen inom Timber Framers' Guild anordnar Hantverkslaboratoriet en studieresa till New England i nordöstra USA 20-25 mars 2023. Förkortningen TTRAG står för  Traditional Timber Frame Research & Advisory Group och är en grupp inom Timber Framers' Guild som intresserar sig för historiska byggnader. Samordnare för programmet i USA är Jack Sobon och Henrik Larsson, Hantverkslaboratoriet, som organiserar resan från Sverige.

Huvudfokus under resan kommer att vara riktat mot historiska stolpverksbyggnader, men vi kommer även att besöka trevliga småstäder, timber frame-företag, träffa hantverkare samt göra ett besök på TFGs Heartwood school.

Hållpunkter

Resan startar och slutar i Boston, så du har även chansen att lägga till ett par dagar där eller t.ex. i New York. Upplägget är att vi besöker tre områden i New England:

  • Måndag-tisdag 20-21 mars; New Hampshire, Maine. Värdar: Arron Sturgis, Neil Godden m.fl.
  • Onsdag-torsdag 22-23 mars; Vermont; 2 dagar. Värdar: Adam King. Eliot Lothrop, Silas Treadway
  • Fredag-lördag 24-25 mars; Västra Massachusetts 2 dagar. Värd: Jack Sobon

Praktisk information

Du betalar bara självkostnadspris för boende på B&B, del i hyrbil samt bränsle för studieresan i USA. En grov uppskattning är att det kostar ca 8-9.000 :- för boende och del i hyrbil under dessa 6 dagar.

Du kommer att faktureras av Hantverkslaboratoriet, Göteborgs universitet för denna kostnad. I tillägg kommer din flygresa till USA samt mat och eventuellt hotell för ytterligare nätter om du planerar att förlänga din vistelse.

Du ordnar din resa till USA själv och möter upp kl 07.00 måndag morgon 20 mars utanför Omni Parker House Hotel, 60 School Street i Boston dit vi också återvänder lördag kväll 25 mars.

Det betyder att du måste resa till Boston under lördagen 18 mars eller söndagen 19 mars för att vara på plats. Eftersom vi har ett relevant program för studieresan så kan du dra av alla kostnader i ditt företag.

Anmälan och kontaktinformation


Samordningsansvarig för resan är Henrik Larsson, Hantverkslaboratoriet. Anmälan skickas till mig, Henrik,  på henrik.larsson@conservation.gu.se eller ring 070-5299941.

💡
Jag reser med SAS lördag förmiddag kl 10.40 den 18 mars från Arlanda med ankomst Boston 17.27. Min hemresa med SAS avgår söndag kl 17.15 den 26 mars med ankomst Arlanda måndag morgon 9.15 den 27 mars. Denna flygresa kostade drygt 6000:- ToR, men det fanns även resor med t.ex. Delta för strax under 4.000:-.

Detaljerat program i PDF-format

Ett detaljerat program för studieresan kan laddas ned i PDF-format nedan: