Kursändring: "Square rule" med Jack Sobon på Gotland flyttad till 2021

Henrik Larsson som arrangör för stolpverkskursen i "Square rule" på Gotland meddelar anmälda och de som visat intresse för kursen med Jack Sobon och Neil Godden planerad till den 18-23 maj att den är flyttat till nästa år pga nyligen införda reserestriktioner.

Kursändring: "Square rule" med Jack Sobon på Gotland flyttad till 2021

Henrik Larsson, arrangör av stolpverkskurs i "square rule" planerat på Gotland den 18-23 maj, meddelar:

"På grund av corona-virusets spridning och de åtföljande  nedstängingarna av flighter, resebegränsningar mm så har jag och Jack  och Neil bedömt att det inte är möjligt att genomföra kursen som  planerat. Förutom själva riskerna kring smittspridningen så har  USA beslutat förbjuda alla europeer  att komma in i landet, vilket fått  till följd att samtliga flygbolag har reducerat sina flighter  kraftfullt. Bland annat har Icelandair stängt ned sina flygningar till  och från Boston, varifrån Jack och Neil skulle flyga.  Visserligen gäller USAs flygförbud från europa endast 30 dagar till en  början, men bedömare tror att smittspridningen kommer att nå sin topp i  maj, så sannolikheten är stor för att det inte kommer att gå att flyga  som planerat då. Risken är också stor för  att Jack och Neil skulle hamna i karantän efter en resa till Sverige,  något de ogärna vill göra.

Vi planerar dock för att genomföra kursen om ett år och vi funderar  nu kring Kristi Himmelfärdsveckan eller Pingst-veckan 2021 i stället.

Om det är någon som har bokat flyg- eller färjebiljetter som inte går  att ändra eller avboka så är ni välkomna till mig ändå 18-23 maj så kan  jag hålla en introduktion till square rule-tekniken - utan avgift.

Vid  den senaste kursen 2018 med Josh Jackson  byggde vi en ladugårdsbyggnad som även ska ha en tillbyggnad i form av  ett vindskydd för hästar och det tänkte jag sätta igång med i vår, så  det blir en bra övning för den som vill lära sig grunderna till timber  frame. Meddela mig om ni önskar delta!

När Jack och Neil och jag beslutat om nya datum för kursen 2021 så återkommer jag med information."

Är du intresserad av att komma i kontakt med Henrik Larsson så kan du mejla honom på  henrik.larsson@conservation.gu.se.  

Mer information om denna stolpverkskurs finns på www.byggnadsvardsforetagen.se